Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28634 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
200 g | Čokoláda 80% |
145 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Likér zázvorový |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
285 ml | Smetana ke šlehání 31% |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 82,6mg |
Vláknina | 299,3mg |
Vitamín A | 189,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 80%, Likér zázvorový, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana ke šlehání 31% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci. |
2 | Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min. |
3 | Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti. |
4 | Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou. |
Poznámka
příprava 20min+20min vychlazení