Čokoládovo-pomerančový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-pomerančový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28636 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
200 g | Čokoláda 80% |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 ml | Džus pomerančový |
1 hrst | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Marantový škrob |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
145 ml | Smetana 12% (konzumní) |
145 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Džus pomerančový, Jahody zahradní, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 80%, Likér pomerančový, Marantový škrob, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládovo-pomerančový krém postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vymícháme dohladka škrob z maranty třtinové se 3 lžícemi pomerančového džusu. Zbytek džusu povaříme cca 1 minutu společně s cukrem a pomerančovou kůrou. Všechen cukr se musí rozpustit. |
2 | Poté přidáme za stálého míchání škrobovou směs a vše necháme opět projít varem. Povaříme krátce, dokud hmota nezhoustne. |
3 | Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sejmeme ze sporáku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme likér, směs zakryjeme pečicím papírem potřeným tukem a necháme 30 min chladnout. |
4 | Mezitím vyšleháme z obou druhů smetany hustou šlehačku a vychlazenou čokoládovou směs do ní opatrně vmícháme. Pěnu rozdělíme do servírovacích misek či pohárků a zakryté necháme 2 h chladit v lednici. |
5 | Vyjmeme 15 minut před podáváním, dozdobíme čerstvými jahodami. |
Poznámka
Příprava: 15 min + 30 min chladnutí + 2 h vychlazení.