Hruškový dezert s pudinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový dezert s pudinkem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28637 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hrušky |
4 kávová lžička | Marmeláda jahodová |
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Piškoty dětské |
1 ks | Pudinkový prášek - čokoládový |
2 polévková lžíce | Sirup Monin - jahodový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 104,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Pudinkový prášek - čokoládový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mléko polotučné, Piškoty dětské, Sirup Monin - jahodový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový dezert s pudinkem postup přípravy receptu:
1 | 4 mističky vyložíme piškoty a zakapeme sirupem. Doprostřed položíme oloupané, rozpůlené hrušky zbavené jádřinců. Důlky po jádřincích vyplníme jahodovou marmeládou. |
2 | Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a nalijeme do misek na hrušky. |
3 | Dezert necháme vychladnout a před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou. |