Kremrole ze zakysané smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kremrole ze zakysané smetany
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28639 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 158,2mg |
Draslík | 71,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kremrole ze zakysané smetany postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, zakysané smetany, vejce, nakrájeného másla a špetky soli vypracujeme těsto. Necháme je chvíli v chladničce odpočinout. |
2 | Z těsta tvoříme obvyklým způsobem kremrole a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Upečené kremrole po vychladnutí naplníme ušlehanou smetanou. |