Lišky dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky dušené
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2864 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Lišky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 568kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 60 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 57,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky dušené postup přípravy receptu:
1 | Lišky očistíme a dobře omyjeme. Malé necháme celé, větší houby rozkrojíme. |
2 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lišky a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme sekanou petrželovou nať. |