Ořechová velikonoční vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová velikonoční vejce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28640 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Marmeláda rybízová |
300 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 60,5mg |
Draslík | 72,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 30,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová velikonoční vejce postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, nakrájeného másla, moučkového cukru, skořice, citronové šťávy, vejce a mletých ořechů vypracujeme na vále těsto. Necháme je 1 hodinu v chladničce odpočinout. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé velikosti vajíček. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |
3 | Vychladlé cukroví vždy po dvou slepujeme marmeládou. Nakonec vajíčka polijeme čokoládovou polevou. |