Fettucine se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28643 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
115 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Fettuccine |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a pod pokličkou uchováme teplé. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme smetanu, zahřejeme pod bod varu. Do omáčky přidáme uvařené nudle, nastrouhaný sýr a podle chuti pepř. |
3 | Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme. Můžeme ozdobit hoblinkami parmezánu. |