Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28644

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
100 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná - Semolina
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
115 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 058kJ
21% Sacharidy 76 g
43% Tuky 32 g
22% Sodík 434 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kasspatzle postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.

3

V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.

4

Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept