Lišky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky s vejci
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 2865 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Lišky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
2% Sacharidy 8 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 101 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 96,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Dušené lišky před podáváním promícháme s rozkvedlanými vejci. Za stálého míchání je necháme ztuhnout. |
2 | Podáváme se sekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Použijeme předem dušené lišky.