Koláč s kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s kachním masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
100 g | Játra kachní |
500 g | Kachní maso pečené |
250 g | Listové těsto |
50 ml | Martell cognac |
20 g | Máslo čerstvé |
180 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
70 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 329,9mg |
Draslík | 229,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra kachní, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní maso pečené, Listové těsto, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Kachní maso, játra a 200 gramů slaniny spolu umeleme ve strojku, přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony, sůl, pepř, přilijeme koňak a vypracujeme nádivku. |
2 | Listové těsto vyválíme na silnější plát, ořízneme na velikost formy, formu vysteleme plátky slaniny, vložíme na ně listové těsto, rozetřeme nádivku, na povrch položíme několik slabých plátků anglické slaniny, koláč pokapeme máslem a dáme péct. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, dokud slanina na povrchu nezezlátne. |
4 | Upečený koláč naporcujeme a ozdobíme plátky kyselé okurky. |