Recept

Vařené jehněčí s hráškem a klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28654

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek
Vařené jehněčí s hráškem a klobásou
300 g Hrášek
250 g Klobása vepřová
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,332 kcal
Kilojoule 5 574kJ
10% Sacharidy 36 g
140% Tuky 105 g
59% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Vařené jehněčí s hráškem a klobásou postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme suchý zelený hrášek do studené vody.

2

Jehněčí masový vývar:

3

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a maso dáme znovu vařit s 1.5 l čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

4

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

5

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu, vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru. Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem.

6

Hrách slijeme a dáme ho vařit do 1.2 l jehněčího vývaru. Přidáme podle chuti do vývaru sůl, pepř, majoránku a mletý kmín. Hrách vaříme doměkka cca 1 hodinu.

7

Mezitím si nakrájíme na kolečka pikantní klobásu a v pánvi nasucho osmažíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme a odložíme do misky. Přibližně 10 minut před dovařením přidáme do vývaru klobásu.

8

Porce polévky posypeme petrželovou natí a podáváme s nakrájeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept