Jednoduchý recept

Koláč se zaječím masem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28655
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Listové těsto
100 ml Martell cognac
25 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
200 g Slanina vepřová
30 g Strouhanka
15 g Sůl
100 g Šunka dušená
3 g Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno madeira
500 g Zaječí maso
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
6% Sacharidy 23 g
51% Tuky 38 g
67% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Koláč se zaječím masem postup přípravy receptu:

1

Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.

3

Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.

4

Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.

5

Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept