Koláč se zaječím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se zaječím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28655 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Listové těsto |
100 ml | Martell cognac |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
30 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
3 g | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno madeira |
500 g | Zaječí maso |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 478,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zaječí maso, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se zaječím masem postup přípravy receptu:
1 | Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat. |
3 | Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku. |
4 | Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut. |
5 | Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý. |