Recept

Jehněčí rýžová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28656
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Jehněčí rýžová polévka
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
250 g Pórek
2 ks Rajčata
50 g Rýže předvařená (parboiled)
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,274 kcal
Kilojoule 5 332kJ
13% Sacharidy 48 g
131% Tuky 98 g
27% Sodík 546 mg
74% Bílkoviny 42 g

Jehněčí rýžová polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli s pórkem pokrájíme na tenká kolečka, očištěný a omytý celer pokrájíme na tenké nudličky. Petrželovou nať kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

2

2 rajčata omyjeme, spaříme a propasírujeme do misky, přimícháme k nim 1 lžičku worcestrové omáčky, sůl a pepř.

3

Předvařenou rýži promyjeme a necháme odkapat.

4

V hrnci si rozehřejeme máslo a cibuli s pórkem zpěníme, přilijeme 1,2 litru jehněčího vývaru a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, dáme do vývaru pokrájený celer, rýži a směs propasírovaných rajčat. Promícháme, popřípadě dochutíme solí a vaříme přibližně 5-7 minut.

5

Polévku podáváme s petrželovou natí.

6

Jehněčí masový vývar [28495]:

7

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1.5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

8

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.

9

V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

10

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

11

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept