Strnadi na ananasové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Strnadi na ananasové šťávě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
250 ml | Džus ananasový |
50 g | Máslo čerstvé |
900 g | Strnad |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 624,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Džus ananasový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Strnad nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Strnadi na ananasové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Strnady vykucháme a důkladně omyjeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do něj ptáky, osolíme a zlehka osmahneme. Strnady přendáme do pekáčku i s máslem z pánve, přilijeme ananasovou šťávu, vložíme do rozpálené trouby a pečeme 7 až 8 minut. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Můžeme použít ananasový džus nebo šťávu z kompotu.