Recept

Jehněčí vývar s čevabčiči a cizrnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28659

Ingredience

čevabčiči
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 ks Česnek
Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek
Jehněčí vývar s čevabčiči a cizrnou
1 polévková lžíce Bazalka
250 g Cizrna konzervovaná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,578 kcal
Kilojoule 6 603kJ
12% Sacharidy 43 g
167% Tuky 125 g
39% Sodík 783 mg
108% Bílkoviny 61 g

Jehněčí vývar s čevabčiči a cizrnou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, dáme do mísy s prolisovaným česnekem. Přidáme pomleté jehněčí maso, papriku, chilli, celé vajíčko, pepř, sůl, vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky - musíme docílit, aby směs byla dostatečně tuhá. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi velikosti palce). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla s 1 lžíci oleje a válečky zprudka opečeme z každé strany tak, aby střed zůstal mírně načervenalý.

2

Konzervovanou cizrnu scedíme a necháme odkapat. Čerstvou bazalku omyjeme a pokrájíme na tenké proužky.

3

V hrnci přivedeme k varu čistý jehněčí vývar (1 litr), dáme do něj cizrnu s bazalkou a vaříme 5-7 minut.

4

Do talířů rozdělíme čevabčiči, zalijeme vývarem a podáváme.

5

Jehněčí masový vývar [28495]:

6

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

7

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.

8

V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

9

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

10

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept