Jednoduchý recept

Koroptev pečená na rožni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28660

Ingredience

5 g Houby sušené
60 g Husí sádlo
600 g Koroptev
30 ml Martell cognac
3 g Nové koření mleté
120 ml Omáčka švestková
3 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
81% Sodík 2 g
63% Bílkoviny 35 g

Koroptev pečená na rožni postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem.

2

V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle.

3

Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou.

Poznámka

Můžeme použít i vepřové sádlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept