Koroptev pečená na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev pečená na rožni
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Houby sušené |
60 g | Husí sádlo |
600 g | Koroptev |
30 ml | Martell cognac |
3 g | Nové koření mleté |
120 ml | Omáčka švestková |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 139,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Omáčka švestková, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Koroptev, Martell cognac, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev pečená na rožni postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem. |
2 | V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle. |
3 | Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou. |
Poznámka
Můžeme použít i vepřové sádlo.