Jednoduchý recept

Chlebový pudink s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28665

Ingredience

200 g Biskupský chlebíček
1 polévková lžíce Cukr moučkový
285 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo pomazánkové ochucené sladké čokoláda
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
9% Sacharidy 31 g
30% Tuky 22 g
2% Sodík 41 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chlebový pudink s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme máslem.

2

Každý krajíček chlebíčku namažeme z jedné strany

3

čokoládovým máslem, vložíme je do pekáčku namazanou stranou vzhůru a rozdělíme na ně zbytek másla.

4

Vejce našleháme, přidáme smetanu, mléko, cukr a vanilkovou esenci, směsí přelijeme chléb a necháme 10min odstát. Poté pečeme 30-40min, až bude povrch křupavý.

5

Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Biskupský chlebíček použijeme den starý. Použijeme tři kapky vanilkové esence!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept