Žemlový křen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový křen
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2867 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
7% Sacharidy 24 g
4% Tuky 3 g
14% Sodík 280 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 289,0mg |
Vláknina | 567,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový křen postup přípravy receptu:
1 | Žemle okrájíme a nakrájíme je na plátky. Přelijeme horkým hovězím vývarem a rozvaříme na kaši. Osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný křen. |
2 | Pokrm můžeme zahustit žloutkem a smetanou. |