Recept

Mandlové makrónky s bílou čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28672

Ingredience

164 g Cukr moučkový
73 g Mandle
200 g Marcipánová hmota surová
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
170 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
12% Sacharidy 43 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 29 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mandlové makrónky s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu rozpálíme na 175 °C. Dva plechy hodně vymastíme.

2

Marcipán spolu s cukrem a bílky rozmixujeme na hustou, hladkou hmotu. Pomocí lžíce rozdělíme jednotlivé makrónky na plech. Každou posypeme sekanými mandlemi. Pečeme dozlatova cca 10 min, poté necháme 5 min na plechu chladnout. Seškrábneme špachtlí a necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

3

Mezitím v malé pánvičce pozvolna přivedeme k varu smetanu, máslo a pomerančovou kůru. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a krém dohladka rozmícháme. Odstavíme, necháme cca 15 min chladnout. Krém musí zůstat roztíratelný.

4

Makrónky slepíme připraveným krémem do párů a uchováme čerstvé ve vzduchotěsné nádobě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept