Recept

Zvěřinová polévka s jalovcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28679
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zvěřinový bujon
200 g Celer bulvový
40 g Celer - nať
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
200 g Petržel kořen
40 g Petržel - nať
0,5 l Víno červené
1,5 l Voda pitná
30 g Zázvor celý
Zvěřinová polévka s jalovcem
1 ks Bobkový list
5 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
150 g Pórek
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 282kJ
26% Sacharidy 95 g
285% Tuky 214 g
10% Sodík 204 mg
90% Bílkoviny 50 g

Zvěřinová polévka s jalovcem postup přípravy receptu:

1

Jalovec, nové koření, bobkový list a pepř rozdrtíme v hmoždíři. Mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Celou mrkev dáme do 1 litru čistého zvěřinového bujonu s roztlučeným kořením a pomalu vaříme 15 minut. Pak polévku scedíme, mrkev pokrájíme a vrátíme do polévky, přidáme na kolečka pokrájený pórek, přimícháme 1 dl červeného vína. Vaříme dalších 5 minut a podáváme.

2

Zvěřinový bujon [28678]:

3

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

4

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

5

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

6

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

7

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept