Jednoduchý recept

Čokoládový bochánek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28683
Kategorie: Nákypy

Ingredience

145 g Čokoláda 80%
85 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
30 g Máslo čerstvé
225 ml Mléko plnotučné
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
12% Sacharidy 42 g
47% Tuky 35 g
6% Sodík 122 mg
27% Bílkoviny 15 g

Čokoládový bochánek postup přípravy receptu:

1

Plech na pečení vložíme do trouby a rozpálíme ji na 200 °C. Misku na suflé zlehka vymažeme máslem. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.

2

Ve velké míse spolu utřeme žloutky a cukr. Rozmícháme kukuřičný škrob se lžící mléka. Poté zbytek mléka ohřejeme na pánvičce, přidáme rozmíchaný škrob a cca 1 minutu povaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme vejce, čokoládu, důkladně promícháme.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zlehka zamícháme do směsi. Přemístíme těsto do zapékací misky, postavíme ji na plech a pečeme cca 35 minut. Těsto musí nakynout. Posypeme moučkovým cukrem a ihned teplé podáváme.

Poznámka

použijeme nádobu na suflé o objemu 1.5 litru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept