Fazolkový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28687 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Křen |
150 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Fazolové lusky zelené, Křen, Ořechy vlašské, Pažitka, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí osolené vodě vaříme 5 minut. Poté je slijeme a necháme okapat. |
2 | Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi. |
3 | Krevety očistíme, opláchneme, osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a krevety na něm opékáme 5 minut. Do pánve ke krevetám přidáme prolisovaný česnek. |
4 | Křen oloupeme a nastrouháme. Citron omyjeme, škrabkou sloupneme tenké proužky kůry. Vymačkáme šťávu a smícháme ji se zbytkem olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme javorový sirup. Nakonec přimícháme nastrouhaný křen a proužky citronové kůry. |
5 | Vlažné fazolky několikrát obrátíme v citronové směsi, upravíme je na talíř a podáváme s krevetami a vlašskými ořechy. Ozdobíme pažitkou. |