Jednoduchý recept

Jablečný salát s uzeným pstruhem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečný salát s uzeným pstruhem 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28688

Ingredience

2 ks Jablka
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
300 g Pstruh uzený
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 956kJ
6% Sacharidy 20 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 102 mg
31% Bílkoviny 18 g

Jablečný salát s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:

1

Filety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.

2

Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme kousky pstruha. Přidáme nastrouhaná jablka, vše promícháme a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

3

Salát rozdělíme na talíře a podáváme zdobený dílky limetky.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Uživatel uvařil tento recept
V jedné rybárně u nás čas od času koupím uzené pstruhy. Někdy z nich dělám aspik, ale tentokrát jsem chtěla vyzkoušet něco jiného. Tento salát je moc dobrý. Jen místo octa jsem kyselila limetkovou šťávou. Kombinace s jablky je nezvyklá, ale velmi chutná. Doporučuju :)
 
bruschetta
Uživatel uvařil tento recept
V jedné rybárně u nás čas od času koupím uzené pstruhy. Někdy z nich dělám aspik, ale tentokrát jsem chtěla vyzkoušet něco jiného. Tento salát je moc dobrý. Jen místo octa jsem kyselila limetkovou šťávou. Kombinace s jablky je nezvyklá, ale velmi chutná. Doporučuju :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept