Jablečný salát s uzeným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný salát s uzeným pstruhem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28688 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Jablka |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
300 g | Pstruh uzený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 465,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 63,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný salát s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Filety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. |
2 | Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme kousky pstruha. Přidáme nastrouhaná jablka, vše promícháme a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. |
3 | Salát rozdělíme na talíře a podáváme zdobený dílky limetky. |
V jedné rybárně u nás čas od času koupím uzené pstruhy. Někdy z nich dělám aspik, ale tentokrát jsem chtěla vyzkoušet něco jiného. Tento salát je moc dobrý. Jen místo octa jsem kyselila limetkovou šťávou. Kombinace s jablky je nezvyklá, ale velmi chutná. Doporučuju :)
V jedné rybárně u nás čas od času koupím uzené pstruhy. Někdy z nich dělám aspik, ale tentokrát jsem chtěla vyzkoušet něco jiného. Tento salát je moc dobrý. Jen místo octa jsem kyselila limetkovou šťávou. Kombinace s jablky je nezvyklá, ale velmi chutná. Doporučuju :)