Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28691
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Citrony
40 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
100 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
6 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
1300 g Štika obecná
120 g Sůl
1 l Voda pitná
1 balení Želatina v prášku
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 946kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 8 g
389% Sodík 8 g
48% Bílkoviny 27 g

Štika v rosolu postup přípravy receptu:

1

Štiku očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, ocas a ploutve a vhodíme je do hrnce. Štiku opatrně stáhneme z kůže směrem od hlavy k ocasu, kůži rozložíme na naplnění. Pečlivě obereme maso z kostí a vložíme do mísy, kostru přidáme do hrnce k hlavě a ploutvím.

2

Housku nakrájenou na kostičky namočíme do mléka, necháme nasáknout a hned vyjmeme a přihodíme k masu. Na rozpáleném másle orestujeme cibulku nadrobno a také přidáme k masu. Osolíme, okořeníme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme vejce a hmotou naplníme kůži, pevně sešijeme.

3

Do hrnce s kostrou a zbytky z ryby přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a cibuli, bobkový list, přilijeme 1 l vody a osolíme. Chvíli necháme vařit na mírném ohni a opatrně vložíme naplněnou rybu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi hodinu.

4

Rybu vyjmeme a necháme vychladnout, z vývaru odebereme 250 ml do jiného hrnce, přimícháme želatinu a uvaříme rosol. Vychladlou rybu nakrájíme na plátky, které rozložíme na tác a zalijeme hotovým rosolem, necháme ztuhnout. Ozdobíme citronem a podáváme s tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept