Štika v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika v rosolu
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
1300 g | Štika obecná |
120 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 balení | Želatina v prášku |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 223,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Štika obecná, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Štika v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Štiku očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, ocas a ploutve a vhodíme je do hrnce. Štiku opatrně stáhneme z kůže směrem od hlavy k ocasu, kůži rozložíme na naplnění. Pečlivě obereme maso z kostí a vložíme do mísy, kostru přidáme do hrnce k hlavě a ploutvím. |
2 | Housku nakrájenou na kostičky namočíme do mléka, necháme nasáknout a hned vyjmeme a přihodíme k masu. Na rozpáleném másle orestujeme cibulku nadrobno a také přidáme k masu. Osolíme, okořeníme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme vejce a hmotou naplníme kůži, pevně sešijeme. |
3 | Do hrnce s kostrou a zbytky z ryby přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a cibuli, bobkový list, přilijeme 1 l vody a osolíme. Chvíli necháme vařit na mírném ohni a opatrně vložíme naplněnou rybu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi hodinu. |
4 | Rybu vyjmeme a necháme vychladnout, z vývaru odebereme 250 ml do jiného hrnce, přimícháme želatinu a uvaříme rosol. Vychladlou rybu nakrájíme na plátky, které rozložíme na tác a zalijeme hotovým rosolem, necháme ztuhnout. Ozdobíme citronem a podáváme s tatarskou omáčkou. |