Recept

Bramborový salát s uzenou makrelou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28693

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice
100 g Makrela uzená
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,1 l Vývar zeleninový
6 ks Ředkvička
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 054kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 293 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bramborový salát s uzenou makrelou postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve slupce ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Poté je slijeme, necháme okapat, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

3

Na marinádu smícháme vývar, ocet, olej, hořčici, sůl, pepř, cukr a kostičky cibule. Marinádou přelijeme salát, vše důkladně promícháme. Salát ozdobíme natvrdo uvařeným vejcem nakrájeným na kolečka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept