Bramborový salát s uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s uzenou makrelou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28693 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Makrela uzená |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Ředkvička |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 80,7mg |
Draslík | 942,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Makrela uzená, Ocet vinný, Ředkvička, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Poté je slijeme, necháme okapat, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
3 | Na marinádu smícháme vývar, ocet, olej, hořčici, sůl, pepř, cukr a kostičky cibule. Marinádou přelijeme salát, vše důkladně promícháme. Salát ozdobíme natvrdo uvařeným vejcem nakrájeným na kolečka. |