Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28694 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Kerblík |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny Penne |
200 g | Tuňák v oleji |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 334,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 236,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Kerblík, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat. |
2 | Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy. |
3 | Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme. |