Telecí galantina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí galantina
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28695 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
8 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
100 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
400 g | Telecí maso mleté |
2 ks | Telecí nožičky |
3 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 227,0mg |
Draslík | 677,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí galantina postup přípravy receptu:
1 | Omyté a přeseknuté telecí nožičky dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a cibuli, vaříme na mírném ohni. |
2 | Mleté telecí a vepřové maso smícháme v míse s prolisovaným česnekem, vejci, pokrájenou slaninou a kořením. Důkladně promícháme a vyklopíme na rozloženou utěrku pomazanou rozměklým máslem. Rozetřeme do přibližného obdélníku a na jeden delší okraj narovnáme proužky šunky, pomocí utěrky svineme hmotu do válce. Pevně svážeme oba konce a ovážeme i celou roládu každých 5 cm. Vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Necháme vychladnout ve vývaru, aby se natáhla chuť zeleniny. Vychladlou roládu vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky, naservírujeme na tác a ozdobíme čerstvou zeleninou. |