Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28695
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
60 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
8 g Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
100 g Sůl
200 g Šunka dušená
400 g Telecí maso mleté
2 ks Telecí nožičky
3 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
1% Sacharidy 3 g
49% Tuky 37 g
207% Sodík 4 g
73% Bílkoviny 41 g

Telecí galantina postup přípravy receptu:

1

Omyté a přeseknuté telecí nožičky dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a cibuli, vaříme na mírném ohni.

2

Mleté telecí a vepřové maso smícháme v míse s prolisovaným česnekem, vejci, pokrájenou slaninou a kořením. Důkladně promícháme a vyklopíme na rozloženou utěrku pomazanou rozměklým máslem. Rozetřeme do přibližného obdélníku a na jeden delší okraj narovnáme proužky šunky, pomocí utěrky svineme hmotu do válce. Pevně svážeme oba konce a ovážeme i celou roládu každých 5 cm. Vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Necháme vychladnout ve vývaru, aby se natáhla chuť zeleniny. Vychladlou roládu vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky, naservírujeme na tác a ozdobíme čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept