Myslivecký bujon s pečeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecký bujon s pečeným masem
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 155 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 28696 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Zvěřinový bujon | |
---|---|
200 g | Celer bulvový |
40 g | Celer - nať |
3 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
2 ks | Jalovec |
600 g | Jelení maso |
500 g | Kosti srnčí |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
200 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel - nať |
0,5 l | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
30 g | Zázvor celý |
Myslivecký bujon s pečeným masem | |
1 ks | Bobkový list |
5 ks | Jalovec |
100 g | Kroupy ječné |
4 ks | Nové koření celé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Srnčí maso pečené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 229,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Jelení maso, Pepř černý celý, Petržel kořen, Víno červené, Voda pitná, Zázvor celý, Bobkový list, Nové koření celé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Jalovec, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Jalovec, Kroupy ječné, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka, Srnčí maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kosti srnčí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecký bujon s pečeným masem postup přípravy receptu:
1 | Upečené maso ze zvěřiny pokrájíme na kousky velikosti sousta. |
2 | Kroupy dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme 3 dl zvěřinového bujonu a pomalu je vaříme doměkka přibližně 20 minut. |
3 | Mezitím si v druhém hrnci přivedeme k varu 0,7 litru zvěřinového bujonu. |
4 | V hmoždíři roztlučeme jalovec s novým kořením, bobkovým listem a pepř 4 barev. Roztlučené koření pomalu vaříme v bujonu 15 minut, pak bujon přecedíme a dáme ho znovu vařit. Když přijde k varu, teplotu snížíme a vložíme do něj pokrájené pečené maso, uvařené kroupy a spolu vaříme 10 minut Podle potřeby dochutíme solí. |
5 | Bujon s masem posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme. |
6 | Zvěřinový bujon [28678]: |
7 | Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. |
8 | Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. |
9 | V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova. |
10 | Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme. |
11 | Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem. |