Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 155 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28697

Ingredience

kořeněné maso
1 kávová lžička Pepř bílý
200 g Srnčí maso
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek
Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Bujon se srnčím filé
5 ks Jalovec
4 ks Koření Steak 7 pepřů
8 ks Nakládaný zelený pepř
1,5 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 810kJ
16% Sacharidy 59 g
14% Tuky 11 g
39% Sodík 771 mg
106% Bílkoviny 60 g

Bujon se srnčím filé postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek propasírujeme. 2 plátky (200g) srnčího filé omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokrájíme na tenké nudličky.

2

Jalovec s novým kořením s pepřem roztlučeme v hmoždíři, vložíme do zvěřinového bujonu a vaříme 15 minut, pak bujon přecedíme a dáme ho znovu vařit. Když přijde k varu, přidáme do něj nudličky srnčího masa, snížíme teplotu a vaříme 15 minut. Podle potřeby dochutíme bujon solí.

3

Omytou pažitku pokrájíme nadrobno a každou porci bujonu s masem posypeme a podáváme.

4

Zvěřinový bujon [28678]:

5

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

6

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

7

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

8

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

9

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept