Bujon se srnčím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujon se srnčím filé
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 155 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 28697 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
kořeněné maso | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
200 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
Zvěřinový bujon | |
200 g | Celer bulvový |
40 g | Celer - nať |
3 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
2 ks | Jalovec |
600 g | Jelení maso |
500 g | Kosti srnčí |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
200 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
30 g | Zázvor celý |
Bujon se srnčím filé | |
5 ks | Jalovec |
4 ks | Koření Steak 7 pepřů |
8 ks | Nakládaný zelený pepř |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 163,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Sůl, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Jelení maso, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zázvor celý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Srnčí maso, Celer - nať, Jalovec, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Jalovec, Koření Steak 7 pepřů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kosti srnčí, Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bujon se srnčím filé postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek propasírujeme. 2 plátky (200g) srnčího filé omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokrájíme na tenké nudličky. |
2 | Jalovec s novým kořením s pepřem roztlučeme v hmoždíři, vložíme do zvěřinového bujonu a vaříme 15 minut, pak bujon přecedíme a dáme ho znovu vařit. Když přijde k varu, přidáme do něj nudličky srnčího masa, snížíme teplotu a vaříme 15 minut. Podle potřeby dochutíme bujon solí. |
3 | Omytou pažitku pokrájíme nadrobno a každou porci bujonu s masem posypeme a podáváme. |
4 | Zvěřinový bujon [28678]: |
5 | Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. |
6 | Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. |
7 | V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova. |
8 | Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme. |
9 | Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem. |