Jednoduchý recept

Gruzínský rožeň

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 287
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Cibule
750 g Hovězí svíčková
500 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
2% Sacharidy 8 g
42% Tuky 32 g
69% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Gruzínský rožeň postup přípravy receptu:

1

Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce.

2

Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme.

3

Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.

4

Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept