Okurkový salát s mangem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s mangem a krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28700 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Ananas |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Koriandr čerstvý |
150 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mango |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 945,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Mango, Okurka salátová, Omáčka rybí, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s mangem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Okurku omyjeme, podélně rozpůlíme a lžičkou vybereme semena, dužinu nakrájíme na plátky. |
2 | Ananas oloupeme, rozčtvrtíme, odřízneme tuhou dřeň, dužinu nakrájíme na malé kousky. Mango oloupeme, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na malé kousky. Okurku smícháme s ovocem. |
3 | Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké kroužky. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a česnek, 3 minuty opékáme. Potom šalotku s česnekem odložíme stranou a na použitém oleji osmažíme očištěné krevety. Po 5 minutách opékání přidáme chilli, znova opečenou šalotku, česnek, cukr a opékáme ještě asi 2 minuty. Dochutíme rybí omáčkou. |
5 | Omáčku smícháme s citronovou šťávou, osolíme, smícháme s okurkou a ovocem. Salát podáváme v miskách, zdobíme lístky koriandru. |