Recept

Polévka s marinovaným kančím bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28703
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

marinované maso
400 g Kančí bok
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno portské
Zvěřinový bujon
200 g Celer bulvový
40 g Celer - nať
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
200 g Petržel kořen
40 g Petržel - nať
0,5 l Víno červené
1,5 l Voda pitná
30 g Zázvor celý
Polévka s marinovaným kančím bůčkem
100 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
100 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 214kJ
12% Sacharidy 44 g
187% Tuky 140 g
28% Sodík 566 mg
110% Bílkoviny 62 g

Polévka s marinovaným kančím bůčkem postup přípravy receptu:

1

Marinovaný kančí bůček připravíme den dopředu. Omytý a osušený bůček nakrájíme na kostky velikosti sousta, dáme je do mísy a důkladně promícháme se solí, pepřem, Sherry brandy a portským vínem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin.

2

Čerstvé houby (lišky a hříbky) očistíme a omyjeme. Větší houby pokrájíme na plátky, malé plodnice necháme celé.

3

V hrnci na rozpuštěném másle s olejem maso za občasného promíchání dozlatova orestujeme, potom k masu přidáme lišky, posypeme kmínem, promícháme a společně dusíme dalších 5 - 7 minut. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, promícháme a přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí podle chuti a pomalu vaříme přibližně 10 minut.

4

Polévku podáváme posypanou omytou, drobně pokrájenou petrželovou natí.

5

Zvěřinový bujon [28678]:

6

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

7

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

8

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

9

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Ihned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

10

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Poznámka

Můžeme dochutit i mletým jalovcem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept