Recept

Burritos plněné mletým masem s jarní cibulkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 28705
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
5 ks Cibulka jarní
500 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
450 g Mouka pšeničná
4 polévková lžíce Olej stolní
20 ml Omáčka sójová
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
75 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Sůl mořská
180 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 868kJ
24% Sacharidy 87 g
27% Tuky 20 g
17% Sodík 344 mg
76% Bílkoviny 43 g

Burritos plněné mletým masem s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Pro přípravu placek vypracujeme těsto. V míse smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a lžící sádla. Uhněteme hladké těsto.

2

Pro 4 porce vytvoříme z těsta 12 malých kuliček. Vyválíme placky o průměru mezi 9-11 cm. Pokud se nám placky lepí, pomůžeme si potravinovou fólií. Mezi dvě potravinové fólie vložíme kuličku těsta a válečkem pak snadno vyválíme placku.

3

Do rozpáleného oleje vložíme placky a smažíme je po obou stranách do zlatova a dokud se okraje placek lehce nezvedají. Usmažené placky skládáme na sebe a zakryjeme.

4

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

5

Osolené a opepřené mleté maso podusíme spolu s cibulí a jarními cibulkami na pánvi s rozehřátým máslem. Ke konci přidáme pivo, promícháme a zakápneme sojovou omáčkou. Podle chuti přidáme mleté chilli papričky.

6

Na placky rozprostřeme hotovou masovou směs a srolujeme je. Hotové Burritos podáváme ihned a ozdobíme na talíři pokrájenou pažitkou nebo zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept