Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28706

Ingredience

Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Lesníková polévka
1 špetka Chilli koření mleté
200 g Houby čerstvé
300 g Jelení klobása
1 kávová lžička Kmín drcený
2 cl Likér bylinný - Strega
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 311kJ
12% Sacharidy 44 g
188% Tuky 141 g
56% Sodík 1 g
117% Bílkoviny 66 g

Lesníková polévka postup přípravy receptu:

1

Směs lesních hub (hříbky, lišky, ryzce ap.) očistíme, omyjeme, větší pokrájíme na plátky, dáme do hrnce na rozpuštěné máslo, ochutíme je solí, kmínem, chilli, pepřem a podusíme je. Pak k nim přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu a pomalu vaříme 5-8 minut.

2

Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Jelení klobásu pokrájíme na kolečka a dáme je na 3-5 minut povařit do polévky k houbám, ještě přimícháme 2 cl bylinného likéru, petrželku a podáváme.

4

Zvěřinový bujon [28678]:

5

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

6

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

7

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

8

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

9

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Poznámka

Jelení klobása http://www.krahulik.cz/sortiment/trvanlive-tepelne-opracovane-uzeniny/jeleni-klobasa/

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept