Omáčka kaparová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka kaparová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2872 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 109,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Pepř bílý, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka kaparová postup přípravy receptu:
1 | Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a kaparů připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a necháme dobře povařit. |
2 | Nakonec přilijeme hladce rozmíchanou kyselou smetanu a vše ještě krátce povaříme. |