Recept

Salát z červené řepy s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28730

Ingredience

2 ks Jablka
3 polévková lžíce Ocet jablečný
4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
200 g Ořechy vlašské
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
2 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
19% Sacharidy 67 g
54% Tuky 40 g
17% Sodík 334 mg
27% Bílkoviny 15 g

Salát z červené řepy s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Řepu omyjeme a vaříme v dostatečném množství vroucí vody 40 minut. Poté řepu vyndáme a necháme vychladnout.

2

Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z kterých špičkou nože odstraníme bílou dužinu a vnitřní blány.

3

Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Nakrájíme na dílky.

4

Řepu na koncích tence seřízneme, oloupeme, nakrájíme na malé klínky.

5

Z oleje z vlašských ořechů, jablečného octa, soli a pepře připravíme zálivku.

6

Červenou řepu, pomerančové a jablečné dílky a vlašské ořechy upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept