Salát z červené řepy s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s pomeranči
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28730 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Červená řepa |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
200 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Jablka, Ocet jablečný, Ořechy vlašské, Pažitka, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Řepu omyjeme a vaříme v dostatečném množství vroucí vody 40 minut. Poté řepu vyndáme a necháme vychladnout. |
2 | Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z kterých špičkou nože odstraníme bílou dužinu a vnitřní blány. |
3 | Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Nakrájíme na dílky. |
4 | Řepu na koncích tence seřízneme, oloupeme, nakrájíme na malé klínky. |
5 | Z oleje z vlašských ořechů, jablečného octa, soli a pepře připravíme zálivku. |
6 | Červenou řepu, pomerančové a jablečné dílky a vlašské ořechy upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme pažitkou. |