Recept

Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28733

Ingredience

100 g Cukr třtinový
1 polévková lžíce Kakao
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
100 g Margarín
200 ml Mléko plnotučné
55 g Mouka pšeničná celozrnná
30 g Ořechy pekanové
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 ks Vejce slepičí
55 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
14% Sacharidy 51 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 201 mg
13% Bílkoviny 7 g

Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády postup přípravy receptu:

1

Troubu rozpálíme na 180 °C. Dno a strany čtvercového pekáčku vymažeme margarínem.

2

V míse rozmícháme dohladka cukr a margarín, přidáme rozšlehané vejce, sirup, kakao a mouku a vytvoříme husté hladké těsto. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.

3

Těsto vařečkou přemístíme do pekáčku, uhladíme a pečeme 35-40 minut. Těsto by mělo vykynout a být pevné na dotek.

4

Mezitím připravíme omáčku. Škrob rozmícháme ve lžíci mléka, zbytek ohřejeme v pánvičce a škrob do něj přimícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 1-2 minuty. Přidáme kousky čokolády, odstavíme a čokoládu necháme rozpustit.

5

Upečené řezy rozkrojíme na osm dílů a podáváme teplé s čokoládovou polevou.

Poznámka

Použijeme celozrnnou mouku s přísadou kypřicího prášku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept