Recept

Cumberlandská Dianina polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28735

Ingredience

masové knedlíčky
2 ks Cibule
400 g Jelení maso
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
ovocná směs
1 polévková lžíce Marmeláda brusinková
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Víno portské
3 polévková lžíce Želé rybízové
Zvěřinový bujon [28678]
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Cumberlandská Dianina polévka
0,5 polévková lžíce Meduňka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 854kJ
13% Sacharidy 48 g
170% Tuky 127 g
27% Sodík 550 mg
114% Bílkoviny 64 g

Cumberlandská Dianina polévka postup přípravy receptu:

1

Lístky meduňky omyjeme, necháme odkapat a odložíme na ozdobení.

2

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme.

3

Omyjeme a osušíme zvěřinové maso na guláš (nejlépe přední nožinu), pak je nakrájíme a jemně pomeleme na masovém strojku s česnekem. Pomleté maso dáme do misky, přidáme k němu pokrájenou cibuli, sůl, pepř a trošku strouhanky, směs dobře vymícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.

4

V hrnci ohřejeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu.

5

V druhé misce vymícháme 3 lžíce rybízového želé s 1 lžicí brusinkové marmelády, přidáme l lžicí pomerančové šťávy a 2 lžíce portského vína. Ovocnou směs promícháme a vlijeme do vařícího bujonu, teplotu zmírníme a pomalu s ovocnou směsí vaříme 5 minut. Pak do polévky vložíme masové kuličky, které vaříme přibližně 10 minut. Polévku můžeme podle chuti dosolit.

6

Cumberlandskou Dianinu polévku podáváme ozdobenou lístky meduňky. Zvěřinový bujon [28678]:

7

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

8

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

9

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

10

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

11

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept