Houbový dip s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový dip s gorgonzolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28737 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana kyselá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
100 g | Zakysaná smetana |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 42,4mg |
Draslík | 303,1mg |
Vláknina | 844,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana kyselá, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový dip s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme si 150 g žampiónů a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm nasekanou šalotku do sklovita. Přidáme houby a dusíme dalších 5 minut. K houbám přimícháme lžíci citrónové šťávy, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce kyselé smetany a směs přivedeme k varu. 100 g gorgonzoly nakrájíme na kousky, přidáme do směsi a mícháme, aby se sýr rozpustil. Několik minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem a směs po vychladnutí rozmixujeme. Omyjeme petržel, otřepeme, jemně nasekáme a přidáme do směsi. Dip podáváme dobře vychlazený. |