Zdravý recept

Tvarohový dip s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 28739
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 hrst Rukola
2 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 345kJ
3% Sacharidy 9 g
2% Tuky 2 g
16% Sodík 327 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tvarohový dip s rukolou postup přípravy receptu:

1

Z vody a tvarohu umícháme hladký krém. Krém výrazně ochutíme solí a pepřem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z půlky citrónu. Ze stejného citrónu vymačkáme šťávu, přidáme med a vmícháme do tvarohu společně s prolisovaným česnekem.

2

Rukolu přebereme, omyjeme, osušíme, nasekáme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme se semínek. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a s rukolou vmícháme do tvarohu. Dip přikryjeme a uložíme asi na 30 minut do chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept