Recept

Okurkový salát s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28741

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Hroznové víno
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 ks Meloun vodní
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
5 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
18% Sacharidy 65 g
3% Tuky 3 g
4% Sodík 73 mg
9% Bílkoviny 5 g

Okurkový salát s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Okurku omyjeme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a vložíme do salátové mísy.

2

Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Hroznové víno omyjeme, několik bobulí dáme stranou na ozdobu. Zbytek bobulí rozpůlíme.

3

Meloun oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na tenké plátky. Vše dáme do mísy k nakrájené okurce a uložíme na 15 minut do chladničky.

4

V další misce smícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a uděláme marinádu. Kopr omyjeme a jemně nasekáme.

5

Nasekaný kopr přidáme do marinády, dobře promícháme a zalijeme jí salát, který jsme vyndali z chladničky. Rozdělíme na připravené talíře a ozdobíme bobulemi hroznového vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept