Olivovo-rajčatový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivovo-rajčatový dip
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28743 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
25 g | Olivy zelené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivovo-rajčatový dip postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nařízneme a přelijeme horkou vodou. Oloupeme, zbavíme zbytků po stopkách a nakrájíme na kostky. Dužinu jemně umixujeme a do pyré prolisujeme česnek. Přidáme olej, strouhanku a výrazně ochutíme solí a pepřem. Vymačkáme šťávu z citrónů a společně s tymiánem vmícháme. Olivy vypeckujeme a drobně nasekáme. Společně s petrželí vmícháme do dipu. |