Recept

Pomerančový salát s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28746

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Fenykl obecný
1 ks Jablko granátové
1 ks Máta
4 polévková lžíce Olej olivový
130 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 133kJ
20% Sacharidy 73 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 433 mg
31% Bílkoviny 18 g

Pomerančový salát s olivami postup přípravy receptu:

1

Fenykl opláchneme a vnější listy sloupneme. Hlízy nastrouháme na tenké plátky.

2

V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.

3

Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Pomeranče rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní blány a přidáme do misky s dresinkem. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a fenykl. Necháme působit 20 minut.

4

Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semena, oloupeme je a s olivami přidáme do salátu.

5

Mátu omyjeme a nahrubo nasekáme. Salát dáme do připravených misek a zdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept