Recept

Špenátový krém s fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 28748
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 cl Anýzovka
2 stroužek Česnek
150 g Fenykl čerstvý
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
100 g Máslo čerstvé
2 ks Máta
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 222kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 24 g
31% Sodík 626 mg
7% Bílkoviny 4 g

Špenátový krém s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme, očistíme a nakrájíme fenykl na tenké plátky. Rovněž omyjeme i listový špenát, necháme okapat a odstraníme silné stonky. Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme 2 snítky máty a lístky otrháme od stonků.

2

Do malého hrnce dáme plátky fenyklu, česnek, hořčičná semínka, anýzovku a suché bílé víno. Směs výrazně okořeníme solí a pepřem a pod pokličkou dusíme 15 minut. Ke směsi přidáme špenát, zalijeme vývarem a vaříme tak dlouho, až se špenát rozpadne.

3

Omáčku přendáme do vysoké nádoby a ručním šlehačem ji umixujeme. Postupně přidáváme vychlazené máslo a lístky máty. Dochutíme pepřem, solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept